Yatay Geçiş Başvuruları

Işık Üniversitesi
Lisans ve Ön Lisans 2018-2019 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuruları
Genel Bilgilendirme

Yüksek Öğretim Kurumlarında Lisans/Ön lisans Düzeyindeki Programlar arasında Geçiş, ve Kurum içi yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihi, aşağıda bilgi amaçlı paylaşılmıştır.

A-İngilizce Yeterlik Sınavı

Işık Üniversitesinin Fakülte ve Bölümleri arasında yapılan yatay geçişlerde, hazırlık sınıfını başarı ile geçen öğrencilerde İngilizce Yeterlik şartı aranmaz.

Işık Üniversitesi kurum dışından gelecek öğrencilere İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği çerçevesinde işlem yapılır.

Bahar yy İngilizce Sınav Takvimi;

• 28 Ocak 2019-Düzey Belirleme Sınavı-Saat 10.00 (YADOK Binası/Şile Kampüsü)
  • 29 Ocak 2019-Yeterlilik Sınavı-Saat 10.00 (YADOK Binası/Şile Kampüsü)

!!! Sınavdan 20 dakika önce sınav yerinde bulunulması gerekmektedir.

B-BAŞVURU TARİHLERİ VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri ve Değerlendirme takvimi www.isikun.edu.tr web sayfamızda ÖİDB Linki altında yayınlanmıştır.
İlgili mevzuatlar gereğince takvimin dışına çıkılmayacaktır.

C-BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER
  • Kurumlararası Yatay Geçiş
    2. ÖSYS Sonuç Belgesi
    3. LYS/DGS Sonuç Belgesi
    4. Onaylı Transkript (Kapalı Zarfta)
    5. Onaylı Ders İçerikleri
    6. Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge
    7. Öğrenci Belgesi (Kayıt Tarihi belirtir)
    8. Uluslararası İngilizce yeterlik belgesi (TOEFL vs)Bu belgeler yok ise, Işık Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınavına girilecektir. Sınavda başarılı olunması halinde Lisans ya da Ön lisansa başlanılacaktır. Aksi durumda bir sene İngilizce Hazırlık sınıfı okunacaktır.
    9. İlk ve Acil Yardım programına geçmek isteyen adayların, programın koşulu olan sağlık raporunu başvuru sırasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 'na 1 adet noter onaylı tasdiklisini teslim edilecektir.
    10. 1 adet fotoğraf
  • Kurum içi Yatay Geçiş
    2. Transcript ve CCR
    3. ÖSYM Belgesi
  • Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş (EK MADDE-1)
    2. ÖSYS / DGS Sonuç Belgesi
    3. LYS Sonuç Belgesi
    4. DGS ile yerleşmiş öğrenciler için Onaylı Önlisans Diploması Örneği
    5. DGS ile yerleşmiş öğrenciler için Onaylı Önlisans Transkripti
    6. Onaylı Transkript (Kapalı Zarfta) (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
    7. Onaylı Ders İçerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
    8. Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge
    9. Öğrenci Belgesi (Kayıt Tarihi belirtir)
    10. Daha önce Ek Madde-1'e göre Yatay Geçiş yapmadığına ilişkin yazı (İmzalı ve Mühürlü)
    11. Uluslararası İngilizce yeterlik belgesi (İLTS, TOEFL vs)Bu belgeler yok ise, PRÜ İngilizce Sınavına girilecektir.Sınavda başarılı olunması halinde Lisans yada Önlisansa başlanılacaktır. Aksi durumda İngilizce Hazırlık sınıfı okunacaktır.
    12. İlk ve Acil Yardım programına geçmek isteyen adayların, programın koşulu olan sağlık raporunu Başvuru sırasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 'na 1 adet noter onaylı tasdiklisini teslim edilecektir.
    13. 1 adet fotoğraf
İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI GİRİŞ ŞARTLARI

Bu programa alınacak öğrencilerin;

1- İkinci sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle 30 Eylül 2018 tarihi itibariyle 17 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.
2- Kayıtta yanlarında getirecekleri, Devlet hastaneleri veya Üniversite hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporunda, öğrencinin;
• Sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduğu belirtilmelidir.
• Boy ve kilosu belirtilmelidir. (Erkek öğrencilerin 1.65 m'den, kız öğrencilerin 1.60 m'den kısa olmaması, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olması)
• "Kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olduğu" belirtilmelidir.

2018-19 BAHAR YY İTİBARİ İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI ÖİDB'NA YAPILACAKTIR.
4.12.18