Üniversite ADOBE ILLUSTRATOR, PHOTOSHOP VE INDESİGN SERTİFİKA PROGRAMI

Telefon: (0 212) 286 49 15
E-Posta: semisikun.edu.tr

Eğitimin Amacı:

Sayısal grafik tasarım alanında yaygın bir biçimde kullanılan Adobe firmasının Illustrator, Photoshop ve InDesign programlarının uygulamalı olarak öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Katılımcı Profili:

Sayısal grafik tasarım alanına ilgi duyan Adobe firmasının Illustrator, Photoshop ve InDesign programlarının kullanımında kendini geliştirmek isteyen herkes katılabilir. Temel bilgisayar kullanımı bilgisi yeterlidir.

Belge:

Eğitime katılıp başarılı olanlara, Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Başarı Belgesi, sadece katılanlara Katılım Belgesi verilecektir.

Başarı Değerlendirme Biçimi:

Eğitim sonunda katılımcıdan istenen projenin 100 üzerinden en az 70 ile notlandırılması gerekmektedir.

Eğitim Programı:
  1. Adobe Illustrator'a giriş ve temel bilgiler: Program Arayüzü, Menuler, Temel ve Yardımcı Araçlar, Basit Seçim ve Çizim İşlemleri, Transform İşlemleri, Temel Renk Kullanımı
  2. Adobe Illustrator'da Path Kullanımı, İleri Seviye Boyama İşlemleri, Effect Kullanımı: Pen aracı ile detaylı çizim işlemleri, Canlı Boyama ve Renklendirme İşlemleri, Effect ve Filter Kullanımı
  3. Adobe Illustrator'da Text (Yazı) İşlemleri, Adobe Photoshop'a giriş ve temel bilgiler: Illustrator'da Temel Yazı Özellikleri ve Kullanımı, Photoshop Programı Arayüzü, Menuler, Temel ve Yardımcı Araçlar, Temel Seçim İşlemleri
  4. Adobe Photoshop'da Layer Kullanımı, Temel Boyama İşlemleri, Temel Path İşlemleri: Katman kullanımı ve Özellikleri, Temel Boyama ve Fırça İşlemleri, Path ile Çizim ve Seçim İşlemleri
  5. Adobe Photoshop'da Temel Görüntü İşleme, Transform ve Maske Kullanımı: Renk ve Ton Düzenleme/Değiştirme, Transform İşlemleri ve Maske Kullanımı
  6. Adobe Photoshop'da Filter, Layer Style, Temel Text (Yazı) ve Actions Kullanımı: Filter ve Layer Style Kullanımı ve özellikleri, Temel Yazı İşlemleri, Actions ile çoklu ve pratik işlemler
  7. Adobe InDesign'a giriş ve temel bilgiler: Program Arayüzü, Menuler, Temel ve Yardımcı Araçlar, Frame Mantığı, Basit Seçim ve Çizim İşlemleri, Transform İşlemleri, Temel Renk Kullanımı
  8. Adobe InDesign'da Çoklu Sayfa Kullaımı, Temel Text (Yazı) İşlemleri, Tablo Kullanımı, Effect Kullanımı, Baskı Öncesi: Sayfa Yönetimi ve Master Sayfa Kullanımı, Temel Yazı İşlemleri ve Tablo Kullanımı, Effect Kullanımı, Package komutu ile Baskı Öncesi
Eğitimin Süresi ve Tarihleri:

Eğitim toplam 64 saat olarak 16 günde (hafta sonu) gerçekleştirilecektir.

Temel Düzey Adobe Illustrator, Photoshop ve InDesign Eğitimi
Tarih Gün Zaman

EĞİTMENLER

SALİH AKKEMİK

1978 yılında İstanbul'da doğdu. 2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. Bilgeadam Bilgi Teknolojileri Akademisi'nde Web & Grafik Tasarım Eğitmeni olarak çalıştı. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2009'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü Bilgisayar Ortamında Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programını tamamladı. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü'ne okutman olarak atandı. Etkileşimli çoklu ortam uygulamaları alanında çalışmaktadır ve İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde doktora eğitimine devam etmektedir. 2012 yılından itibaren Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

EĞİTİM YERİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi Büyükdere Cad. No:106 34398 Maslak - İstanbul

Ücretler:

1350TL (KDV Dahil)
Banka Bilgileri:
Işık Araştırma ve Danışmanlık Tic.A.Ş
IBAN: TR62 0004 6006 4588 8000 1048 05
Açıklama: .............TC nolu katılımcı Adı soyadı

Kayıt:

Kayıt için sem@isikun.edu.tr adresine emaille başvurabilir veya (0 212) 286 49 15 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM ÜCRETİ

1350TL (KDV Dahil)
Banka Bilgileri:
Işık Araştırma ve Danışmanlık Tic.A.Ş
Akbank
IBAN: TR62 0004 6006 4588 8000 1048 05

Açıklama: .............TC nolu katılımcı Adı soyadı

EĞİTİM TARİHLERİ

Başvurularınız için
(0 212) 286 49 15 numaralı telefon ile görüşmeniz gerekmektedir.

EĞİTMENLER

SALİH AKKEMİK