İletişim Arçelik Işık'ta: Üniversite – Sanayi İşbirliğinde

Arçelik Işık'ta: Üniversite – Sanayi İşbirliğinde "STEAM" Modeli

"Teknoloji ve Sanat Deneyimlemeleri Projesi" Arçelik Ar-Ge Merkezi ile Işık Üniversitesi arasındaki işbirliği çerçevesinde doğa, sanat ve tasarım kavramlarını referans alan yaratıcı düşünme hakkındaki bilgiyi katılımcıların kendi disiplinleri ve çalışma alanları ile ilişkilendirmeyi sağlayan sürdürülebilir bir projedir.

Projenin programlanması katılımcılara birbirini takip eden ve tamamlayan modüller bağlamındadır. Modüller doğa, sanat ve tasarım kavramlarında farkındalık oluşturmak için teorik ve uygulama kapsamlı çalışmalar sunar. Kültürel ve doğal çevre farkındalığı, sanatta ve tasarımda yaratıcılık ile öyküleme olmak üzere dört ana başlık altında toplanan toplam 9 modülden oluşan program modüllerinin projenin ana amacı olan yaratıcı düşüncenin sürdürülebilirliğini hedeflemektedir.