Moda ve Tekstil Tasarımı (Tezli/Tezsiz, Türkçe)

Moda ve Tekstil Tasarımı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Koşulları (2016-17 Bahar Dönemi İçin)

Programa herhangi bir fakültenin 4 yıllık lisans bölümünden mezun olan herkes başvurabilir. Alan dışından başvuran adaylar gerekli görülürse önerilen bilimsel hazırlık programını alırlar. ALES ve Yabancı Dil Puanı aranmamaktadır. Lisans mezuniyet genel not ortalaması aranmaz.

Moda ve Tekstil Tasarımı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru İçin Gereken Belgeler (2016-17 Bahar Dönemi İçin)

• Öğrencinin lisans diplomasının veya mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi.
  • Tam doldurulmuş imzalı başvuru formu ("Başvuru ve Kabul" linkinden ulaşılabilir).
  • Yabancı uyruklu adaylar için Türkçe yeterliğini gösteren TÖMER diploması veya belgesi.
  • Mezun olduğu yükseköğretim kurumundan almış olduğu onaylı not çizelgesi (transkript) belgesinin aslı.
  • Adayın alan ile ilgili çalışmalarını içeren dosya mülakat (sözlü sınav) sırasında getirilecektir.

* Tüm belgeler elden ya da posta ile teslim edilebilir. Posta sırasında kaybolan ya da geç gelen dosyalardan sorumluluk alınmaz. Sadece adayın çalışmalarını içeren dosya mülakat günü getirilecektir.
** Başvuru için gereken belgeler en geç 13 Ocak 2017 Saat: 17:00'da enstitüye teslim edilmelidir.

Yazılı Sınav: 17 Ocak 2017  Saat: 10:00-11:30 Maslak Kampüs

Sözlü Sınav: 17 Ocak 2017  Saat: 13:00-16:00 Maslak Kampüs

Sınav:

Sınav, aynı gün içerisinde yapılan yazılı sınav ve adayın çalışmalarını içeren dosyanın değerlendirilmesinden oluşan sözlü sınavdan oluşmaktadır. Ayrıca uygulamalı bir sınav yapılmayacaktır.