'İyi İnsan Resim Sergisi' FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde

Feyziye Mektepleri Vakfı 130. Kuruluş Yıl Dönümü Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'İyi İnsan Resim Sergisi', 28 Haziran 2016 tarihinde Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de açıldı.

İyi İnsan Resim Sergisi, Feyziye Mektepleri Vakfı 130. Kuruluş Yıl Dönümü Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Fmv Işık Okulları (anaokul, ortaokul, lise) ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 130 öğrencinin katılımı ile düzenlenmiştir.

Serginin açış konuşmasını yapan FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak:

"Bu sergi çok anlamlı çünkü vakfımızın anaokulundan üniversiteye kadar tüm öğrencilerinin katıldığı ve vakfımızın 130. kuruluş yılını sigeleyen özel bir sergi konumunda ve Maslak'ta ve diğer liselerde açıldıktan sonra buraya geldi. Işık okullarının özel bir sloganı var, Önce İyi İnsan. İyi insan dediğimiz zaman akla sevgi, özgürlük ve özerk düşünce, bunun yanında herkese karşı saygılı olmak, birikimli olmak, aydın olmak ve bütün vasıflar geliyor ve aydın deyince de dün bir yazarın açıkladığı gibi bir bütünün takipçisi değil, aydın düşünen insan herkese karşı saygılı; bilgiliye de cahili de aynı sevgiyi gösteren insandır. Aydın düşüncesi satın alınamaz. İşte Işık Üniversitesi'nin yetiştirmek istediği insan budur" dedi.

Serginin ikinci konuşmasını yapan FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay:

"Bu 2016 yazı, tercih dönemine girerken üniversitemizde, 130 yıllık bir eğitim vakfının kurmuş olduğu üniversite olmakla bol bol övünüyoruz. 20 yaşında bir üniversiteyiz. İyi insan yetiştirme misyonunu elbette kurucu vakfımızdan aldık. İyi insan yetişiriyor olmakla bol bol övünüyoruz. İyi insanı biz üniversite seviyesinde tanımladık. Sevgili hocamın demin yaptığı gibi iyi insanın özgürlüğü, saygısı, bilgeliği, hiçbir gruba kör kör dahil olmaması bir tarafa, yetiştirdiğimiz mezunlarımızın yaratıcı, yapıcı, üretken, etkin, sorgulayıcı ve her zaman yenilikçi olacağından eminiz. Çünkü biz bunu 130 yıldır yapıyoruz. En eski eğitim kurumuyuz bu ülkede. En eski olmak neden önemlidir? Aslında değildir, ama 130 yıldır yenilikçiyiz. 130 yıldır geleceğin eğitim sistemini taşıyoruz. Biz eski değildik. Biz hep geleceğe dairdik. Hep öyle olacağız. 1900'lü yıllarda Feyziye Mektepleri ülkemizde elektrik yokken gökbilim derslerini müfredatına almış bir kurum. İşte bu yıl biz 5 boyutlu sistem, geleceğin eğitim sistemi dediğimiz zaman bu kadar altı dolu bu kadar köklü bu kadar geleneğe sadık bir şekilde yenilikçiyiz. Bu yüzden bu sergi bizim için çok anlamlı, burada olması çok değerli" diyerek konuşmasını tamamladı.

29 Aralık 2015 tarihinden itibaren sırasıyla Fmv Nişantaşı Kampüsü, Ispartakule Kampüsü, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü, Fmv Erenköy Kampüsü ve son olarak Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde 09 Eylül 2016 tarihine kadar açık kalacak olan 'İyi İnsan Resim Sergisi', sanat severlerin beğenisine sunuluyor.