Karma Resim-Heykel Sergisi Galeri Işık İstanbul'da

FMV Işık Üniversitesi'nin 20. Kuruluş Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen sanatçı ve sanat eğitimcileri Nüzhet Kutluğ, Lütfü Özsoy, rahmetli Gündüz Gölönü, Devrim Erbil, Ramiz Aydın, Tamer Başoğlu, İsmail Avcı ve Ali Candaş'ın katılımıyla gerçekleşen "Karma Resim-Heykel " sergisi, Işık Üniversitesi Galeri Işık İstanbul'da açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak;

Bu gün mutluyuz çünkü üniversitemizin 20. Kuruluş Yılı Etkinlikleri içerisinde Karma Resim ve Heykel Sergisinin açılışında 8 duayen sanatçımız eserleriyle sergimize katıldılar ve hakikaten bu salon önemli günlerinden birini yaşıyor. 8 sanatçımızın özellikleri var. Birinci özelliği hepsinin Galeri Işık Şile'de kişisel sergi açmış olmaları. İkinci özelikleri ise en az 50-60 yıllık bir sanat yaşamlarının olması, üçüncü özellikleri ise 75 yaşın üzerinde olmaları. Ve kendileri Türkiye'mizin gerçekten güzide sanatçıları. Gündüz Gölönü hocamızı 2 yıl önce 29 Temmuz 2014 Salı günü kaybettik. Ancak Gündüz hocamız yaşıyor. Işık Üniversitesi'nin bir kadirşinaslığıdır bu. Biz hocalarımıza daima sevgi, saygı duyduk. Aramızda oldukları zamanda emekli olduklarında da daima yanlarındayız. Onları yaşatmaya çalışıyoruz. Gündüz hocamız bu gün aramızda yaşıyor. Gündüz hocamız için şunları söylüyorum; Yıldızlar sessiz kaysalar da, acı yüklü bir ok saplanır yüreğe, o yıldızlar ki aydınlığı güneş ömrünce ve Gündüz hocamız eserleriyle, yetiştirdikleriyle güneş ömrünce yaşayacak.

Sanatçı özgürce bir dünya istiyor, hakça bir dünya istiyor peki bu gün nasıl bir ortamdayız ve nasıl bir dünya özlüyoruz? Ben de o konuda sizlere birkaç satır okumak istiyorum.

Yağmasın varsın bombalar yoksul ülkeler üstüne,
Ölmesin yoksul bebekler ayvaz varsınlar keyfine,
Bir dünya özlüyorum zenginin fakire kurşun sıkmadığı,
Bir dünya özlüyorum yoksulun ağıt yakmadığı,
Bir dünya kaynakları hakça paylaşılan,
Bir dünya kaygılardan arınmış dostça yaşayan,
Bir dünya özlüyorum Munzur suyu kadar berrak,
Çoban kızı kadar saf, ak dağlar kadar ak,
Bir dünya özlüyorum ormanlar kadar huzurlu, yaylalar kadar temiz, çocuklar kadar mutlu,
Bu dünyayı gençlik kuracak, direnecek, bu dünyayı sevgi kuracak,
Yoksulluk değil gönenç paylaşılacak.

Prof. Dr. Melih Boydak

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay;

Bu etkinliğine ev sahipliği yapmanın gururunu ve sevincini paylaşmama imkan yok, sözcükler yetersiz. Bu salonun, bu üniversitenin tarihinde çok önemli bir gün. Bir Güzel Sanatlar Fakültesi olmasıyla tamamlandık. Biz 130 yıllık bir geleneğin en yeni en geleceğe dönük yüzüyüz ve şuanda geleceğe dokunuyoruz. Bu salonun içindeki herkes her şey geleceğe dokunuyor. Bir üniversite olarak görevlerimizden en önemlisini yerine getiriyoruz. Bunu sürdürülebilir kılmakta boynumuzun borcu. Sanatsız bilim bilimsiz sanat keşifsiz icat icatsız keşif düşünülemez. Bunların arasında da sınırlar yoktur. Bunları yıkmak bizim misyonumuz, bir 21. Yüzyıl üniversitesinin misyonu. Tüm sanatçılarımızı ve sanat severleri sanatı yaşattıkları için ve birer nefer oldukları için kutluyorum teşekkür ediyorum. Büyük ustaların hünerli ellerinden güzel gözlerinden kopmuş gelmiş eserlere ev sahipliği yapıyor olmanın keyfini bize yaşattığınız için her birinizi sevgiyle, saygıyla, minnetle selamlıyorum.

2008-2016 yılları arasında FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de kişisel sergilerini açarak Işık Üniversitesi 'ne ve Şile ilçesi sakinlerine sanatsal, kültürel ve eğitsel anlamda katkı sağlayan sanatçılar ve sanat eğitimcileri Nüzhet Kutluğ, Lütfü Özsoy, rahmetli Gündüz Gölönü, Devrim Erbil, Ramiz Aydın, Tamer Başoğlu, İsmail Avcı ve Ali Candaş'a Işık Üniversitesi Rektörlüğü tarafından teşekkür ve taktir belgeleri veridi.

Sergi, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü Galeri Işık İstanbul'da 05 Aralık 2016 tarihine kadar izlenebilir.