KAGİDER Pusula-Online Girişimcilik Atölyesi

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, KAGİDER'in Işık Üniversitesi akademik işbirliğiyle hayata geçirdiği "KAGİDER Pusula-Online Girişimcilik Atölyesi" Proje Lansman Toplantısı gerçekleşti.

Haliç Kongre Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay ve KAGİDER Pusula'nın iş ortağı Hepsiburada.com Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi katıldı. Ayrıca KAGİDER Pusula'da kadınlara finansa erişim konusunda destek veren Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu da konuşmacılar arasında yer aldı.

Etkinlikte konuşan Sanem Oktar, Türkiye'de sayıları 110 bine ulaşan kadın girişimcilerin yüzde 82'sinin hizmet sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtti. Kadınların kurduğu işletmelerin yüzde 85'inin 3 yıl içinde kapandığına dikkat çeken Oktar, "Kadın girişimcilerin önündeki en büyük engelleri eğitim, finansa erişim, pazara erişim ve rol model eksikliği oluşturuyor. Bütün bunlar da kadınların girişimcilik serüveninde yola çıkmasını engelleyen özgüven eksikliğine sebep oluyor. KAGİDER olarak Online Girişimcilik Atölyesi ile kadın girişimcilerimize pusula olacağız" dedi.

Üniversiteler deneyimsel öğrenme yeridir

Toplantıda konuşan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay da, 21. yüzyıl üniversitesi olma iddiasında olan Işık Üniversitesi'nin KAGİDER ile misyon ve vizyon paylaşımlarına ilişkin, "Herkes 21. yüzyıl üniversitesini tanımlarken biz ise bu yolda atacağımız adımları tasarlamış, hızlı evrimimizi 'Işıklı Yenileşim' olarak belirlemiştik. Bunun öncelikli parçası da girişimcilik ve inovasyondur. Üniversiteler deneyimsel öğrenme yeridir. Bu da çoklu disiplinli bir takım çalışması gerektiriyor. Bunları sağlayamadıkça üniversitelerin 21. yüzyılda yaşamalarının imkanı yok" dedi.

Işık Üniversitesi'nde kendi işini kurmak isteyen, girişimciliği öğrenmek isteyen öğrenciler olduğunu belirten Prof. Şirin Tekinay, "Kızlarımızın girişimciliğe özendirilmesinde öz güven eksikliğini ortadan kaldırarak, onlara rol model oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra onlara gerekli teknoloji ve bilimsel desteği de vererek, onları başarılı kılmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de öğrencilerimizi üniversitemizin duvarlar içinde değil, onları dünya sahnesinde hazırlıyoruz. Mezunlarımız dünya arenasında rekabet edecekler. Bunun bilinciyle onları geleceğe borçlanmış bir şekilde yetiştiriyoruz. KAGİDER ile bu projede bir arada olmaktan çok mutluyuz. Kadına dair sorunlardan hiç söz edilmeyene kadar asla durmayacağız" diye konuştu.