Model Birleşmiş Milletler Konferansları Işık'ta Gerçekleştirildi

Lise ve üniversite öğrencilerinin belli kurallar çerçevesinde katılım sağladığı Model Birleşmiş Milletler konferansı IŞIKMUN'19 adıyla Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde gerçekleştirildi. IŞIKMUN'19 konferanslar dizisine, aralarında Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Nişantaşı Işık Lisesi, Çekmeköy Final Özel Lisesi, İhlas Koleji, Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi, Kültür Koleji, Kırklareli Fen Lisesi, İtalyan Lisesi, Çanakkale Fen Lisesi, Hacı Melike Mehmet Anadolu Lisesi ve Hisar Koleji gibi çok sayıda lisenin yanı sıra; Bilgi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nden 120 temsilci katıldı. IŞIKMUN'19 çerçevesinde, delegelerin katılım sağladığı 6 komite de (UNFCC, NATO, Saydam Kabinesi, Büyük Buhran, Güvenlik Konseyi ve MTV) düzenlendi. Konferansların ardından delegeler MUN'da gelenekselleşen bir törenle, 'En İyi Delege', 'Gelecek Vadeden Delege' gibi iş ve kariyer yaşamları için gelecekte CV'lerine ekleyebilecekleri ödüller ve sertifikalar da aldılar.

İlgili Dosyalar