Işık Üniversitesi Uluslararası Yaz Okulu Öğrencileri Rektörümüz Prof. Dr. Şirin Tekinay'dan Sertifikalarını Aldılar

Işık Üniversitesi, uluslararası bir kampüs yaratma çabalarının parçası olarak her yıl uluslararası öğrencilere yönelik ülkemizin kültürü, tarihi, dili, sanatı, iş hayatı ile ilgili disiplinler arası konular başta olmak üzere çeşitli akademik birimlerin işbirliği ile Uluslararası Yaz Okulları düzenliyor.

Işık Üniversitesi'nin Karadeniz kıyısında yer alan Şile Kampüsü'nde bu yıl 5. Yılını tamamlayan Uluslararası Yaz Okulu Meksika, Amerika, Avrupa ve Ortadoğu'dan toplam 49 katılımcı ile 25 Temmuz'da sona eriyor. Uluslararası Ofis ilgili Fakültelerle işbirliği ile bu yıl 4 lisans 1 lisansüstü olmak üzere 5 Yaz Okulu dersi, ayrıca 1 Uluslararası Finans Kampı açtı. Aşağıda son 5 yıl içinde açılmış olan uluslararası yazokulu derslerinin listesi yer alıyor:

• Istanbul Crossroad of Civilizations . (İstanbul Medeniyetler Kavşağı),
  • Summer Business School: Doing Business in Turkey (Girişimcilik ve Türkiye'de İş Kurma Olanakları),
  • Crosscultural Aspects of Conflict Resolution (Uyuşmazlık Çözümünün Kültürlerarası Boyutu),
  • Change and Continuity in the Middle East Ortadoğu'da Değişim ve Süreklilik),
  • Art and Design from Bosphorus to Golden Horn (Sanat ve Tasarım: Boğaziçi'nden Haliç'e),
  • Turkish Language and Culture (Türk Dili ve Kültürü),
  • Finance Camp (Finans Kampı).
  • Temmuz ayı içerisinde 4 haftayı kapsayan Uluslararası Yaz Okullarına, Işık Üniversitesi ve Türkiye'deki diğer üniversite öğrencileri de katılabiliyor. Yabancı öğrenciler 4 haftalık yoğun programlarda ilgilendikleri alanlarda hem kredi kazanıyor, hem de Türk kültürünü tanıma ve İstanbul'u yaşama fırsatı buluyor. Programda bölümlerle ilgili ders ve workshopların yanı sıra firma/kurum ziyaretleri ve kültürel geziler de bulunuyor. Katılımcılar hocalar ve profesyonel rehberler eşliğinde Eski İstanbul, İznik, Bursa, Heybeliada, Patrikhane, Asos, Truva, Gelibolu gezilerine katılarak, Boğaz Turu ile İstanbul'un tüm güzelliklerini görme fırsatı buluyor. Türk folklor dansı, Ebru sanatı kursu ve film/belgesel gösterimleri gibi ders dışı aktiviteler ile katılımcılar Türk kültürünü daha yakından tanıyorlar.

1.Istanbul: Crossroad of Civilizations. (İstanbul Medeniyetler Kavşağı). İİBF ve Uluslararası Ofis'in ortaklaşa düzenlediği program üniversitede okuyan veya mezun olmuş tüm uluslararası ve Türk öğrenciler katılabiliyor. Yaz Okulu programı Bizans, Osmanlı ve Erken Cumhuriyet tarihi; Türkiye ekonomisi, siyaseti, modern Türkiye'nin toplumsal yapısı ve kültürü; Türk Dış İlişkileri; kimlik ve çevre politikaları; İstanbul'da sanat ve mimari gibi 16 farklı konuyu kapsıyor. Yabancı öğrenciler için 32 saatlik Türkçe dersi veriliyor. Her hafta verilen derslerle ilgili İstanbul ve çevre bölgelerde kültürel ve tarihi geziler yapılıyor. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler 6 kredi (9 ECTS) kazanıyorlar. Bu yaz programa 7 Meksikalı; 3 Kuzey Iraklı ve 3 Amerikalı öğrenci katıldı.

2.Summer Business School: Doing in Business in Turkey. (İşletme Yaz Okulu: Girişimcilik ve Türkiye'de İş Kurma Olanakları). Işık Üniversitesi İşletme Bölümü ve Uluslararası Ofis'in ortaklaşa düzenlediği programa katılan öğrenciler çok kültürlü bir paylaşım ve sosyal deneyim kazanıyorlar. 2013 yaz döneminden beri düzenlenen bu programa Meksika Monterrey Üniversitesi'nden bu yıl 35 öğrenci ve onlara eşlik eden bir öğretim üyesi katıldı.

4 haftalık programda işletme, yönetim ve girişimcilik derslerinin yanı sıra Türk ekonomisi, siyaseti, kültürü üzerine dersler alınıyor. Program, sınıf derslerinin yanında seminerler, yerel ve uluslararası firmalara, ilgili kurumlara ziyaretler, özel yemekler, İstanbul'da çeşitli kültürel ve tarihi geziler gerçekleştirerek teori ile pratiği buluşturmayı amaçlıyor. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler 3 kredi (6 ECTS) kazanıyorlar.

Finans Yaz Kampı, bu yıl 2. kez düzenlendi. 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Finans Kampı 7 Belçikalı, 2 Azeri ve 3 Türk öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler bu programda finansal karar verme süreci, yatırım yapma süreci, portfolio yatırımı yapma kabiliyetlerini geliştirme ve Türkiye'deki finans sektörü hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Programda seminerlerin yanısıra Işık Üniversitesi laboratuarlarında REUTERS'ın finansal analiz uygulaması yapılıyor. Programı başarı ile bitiren öğrenciler Reuters ve Işık Üniversitesi sertifikası almaya hak kazanıyorlar.