Işık Üniversitesi'nden Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ne Destek

Şile Belediyesi tarafından bu yıl 28.si gerçekleştirilen 'Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali' 10 Ağustos gecesi Şile Tahlisiye Kayıkhanesi ve Şile Bezi Sergisinin açılışı ile başladı.

Açılış programında Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay'a, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu tarafından, Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ne desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

28 yıldır adına bir festival konan Şile Bezini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 10-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. Hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin en köklü festivallerinden olan Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinde ulusal ve uluslararası 13 ülkeden 50 farklı el sanatları üstadını Işık Üniversitesinde ağırlıyor.

Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, KKTC, Türkiye, Romanya ve Gürcistan'dan folklor ekiplerinin katıldığı festivale, Makedonya, Yemen, Özbekistan, Ukrayna, Japonya, Arnavutluk, İran ve Romanya'dan katılan tüm misafirlere Türk kültürünü anlatmak için Işık Üniversitesi öğrencileri rehberlik ediyor.