Bir Asırlık İki Kurumun İşbirliği

130 yıllık Işık Üniversitesi ve 104 yıllık IBM Yanyana

IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas ve Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay 'ın, IBM ve Işık Üniversitesi adına imzaladığı anlaşma ile nitelikli insan yetiştirmek amacıyla çalışmalar yürütülecek. Bu işbirliği ile Işık Üniversitesi öğrencileri, araştırma görevlileri ve akademik kadrosu IBM uzmanları ile eğitim, akademik araştırma ve inovasyon çalışmaları alanlarında işbirliği gerçekleştirecek. Geleceğin inovatif ve girişimci bireylerini yetiştirmek için yapılacak çalışmaları desteklemek amacıyla IBM akademik işbirliği çerçevesinde yazılım, donanım, IBM bulut teknolojileri, eğitim materyalleri ve hizmetleri sağlanacak. Öğrencilerin ve akademik kadronun yeni teknolojileri kullanarak araştırma ve geliştirme projeleri yapmaları desteklenecek. Işık Üniversitesi ve IBM arasında gerçekleşen bu stratejik işbirliği ayrıca eğitim müfredatının geliştirilmesi, öğrencilere staj/iş imkânları gibi destekleri ve IBM tarafından konuk öğretim görevlisi ve öğrenci danışman desteğini kapsıyor.

Dünya Standartlarında Yerel Katkıyı Sağlıyoruz

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay imza törenin ardından "Feyziye Mektepleri Vakfı ve Işık Üniversitesi olarak; "İyi İnsan Yetiştirme"misyonunu iyi meslek insanı ve bilim insanı yetiştirmek olarak algıladığımız için öğrencilerimizin bilimsel ve bilişsel düşünce ile donatıp mezun etmek istiyoruz. IBM ile yaptığımız bu işbirliği, bütün çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin yararlanacağı bir platformu üniversitemize sunacak. Kampüsümüzde kuracağımız Ar-Ge tesisimiz; gelişen iş fikirlerine ve girişimcilere destek olacak. Bu yüzden heyecanlıyız, mutluyuz. 21. yüzyıla damga vuran "nesnelerin interneti" ve "büyük veri yönetimi" teknolojileri konusunda araştırmalar yapacağız. Bu bilimsel araştırmalar sadece akademik platformda değil; araştırma-geliştirme ve eğitim döngüsü içerisinde devam edecek. Üniversitemizin düsturlarından biri olan dünya standartlarında yerel katkıyı destekleyecek bilişsel altyapımızı ve eğitimlerimizi IBM ile paylaşmaktan çok mutluyuz. Her iki kuruma ve bu birlikteliğin dokunduğu her noktaya hayırlı olsun." dedi.

130 yıllık Işık Üniversitesi ve 104 yıllık IBM Yanyana

IBM Türkiye Cloud Ecosystem Development Müdürü Jale Akyel "Işık Üniversitesi ile geçmişden gelen ilişkimizi bu proje ile taçlandırmak bizim için mutluluk verici. Bu girişim içinde bulunduğumuz inovasyon ekosistemine katkıda bulunacak. Hedeflerimiz ortak; güncel teknolojiler konusunda öğrencilerin yeni beceriler edinmesini ve girişimcilik ruhu aşılanmasını sağlamak. Ayrıca yenilikçi çalışmalar gerçekleştireceğimiz ve öğrencilerin deneyimlemelerini geliştireceği bir "inkübasyon merkezini" oluşturuyoruz. Özellikle bulut teknolojileri ve endüstriyel bilgilerimizi Işık Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız. 130 yıllık ve 104 yıllık IBM Işık Üniversitesinin bu birlikteliği hepimize hayırlı olsun." dedi.