Elektromanyetik Uyumluluk (Emc) Türkiye 2015 Uluslararası Konferansı Fmv Işık Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Teknolojik cihazların çevreye, canlılara ve diğer cihazlara zarar vermeden nasıl çalışacağı Işık Üniversitesi'nde tartışıldı.

Uluslararası EMC (Electromagnetic Compatibility - Elektromanyetik Uyumluluk) Türkiye 2015 Konferansı, 2-4 Eylül 2015 tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ev sahipliğinde Maslak kampüsünde gerçekleşti. 2011 ve 2013 yıllarında ulusal ölçekte düzenlenen konferanslardan sonra EMC Türkiye 2015, bu yıl ilk kez uluslararası katılımla düzenlendi.

Açış konuşmalarını FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN, FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin TEKİNAY ve EMC Konferansı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Levent SEVGİ'nin yaptığı konferansta; konusunda uzman uluslararası katılımcılar ile EMC mühendisliğinde yeni ufuklar açacak güncel konular ve Ar-Ge çalışmaları konuşuldu.