'IBM Smartcamp' Işık Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Türkiye'de 5.'si gerçekleştirilen IBM SmartCamp İstanbul 2015, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ev sahipliğinde Maslak Kampüsü'nde yapıldı.

IBM'in Türkiye'deki yeni girişimcilere danışmanlık-teknoloji desteği sağladığı ve bu genç girişimcilere Silikon Vadisi'nin kapılarını açan uluslararası organizasyonu SmartCamp'in İstanbul finali yapıldı. Faaliyet süresi 5 yılı aşmamış, küresel vizyonu olan ve akıllı dünya için bulut üzerinde çözüm üreten girişimcileri ağırlayan IBM SmartCamp 2015'in İstanbul kazananı "Smart Moderation" projesinin sahibi Moderasyon Bilişim oldu.

Girişimci Gençler Yetiştirmeliyiz

IBM SmartCamp 2015'in açış konuşması yapan FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, "Bu yarışmaya ev sahipliği yapmak bizim için önemli. Işık Üniversitesi olarak IBM ile yıllardır süren verimli bir iş birliğimiz var. Bu iş birliğimize son zamanlarda hız verdik. Gelecek yüzyıla nitelikli insan yetiştirme vizyonuna sahip bir üniversiteyiz. 130 yıllık bir eğitim kurumunun 'iyi insan yetiştirme misyonu' doğrultusunda 'gelecek yüzyılın iyi insanları kimdir?' diye düşününce, en başta geçen sıfatlardan bir tanesi 'girişimcilik' oluyor. Bu yüzden, bu yarışma bizim için çok anlamlı" dedi.

Girişimcilerin Global Platformda İlerlemelerini Destekliyoruz

IBM SmartCamp 2015'in finalinde konuşma yapan IBM Ekosistem Bölüm Müdürü Jale Akyel, "İnovatif yönde gelişmeyi sürdüren, 104 yıllık çok köklü bir şirket olan IBM, Türkiye'deki girişimcilerin global platformda ilerlemelerini desteklemek için 5 yıldır SmartCamp etkinliğini düzenliyor. 'Küresel Girişimcilik Programı'nın bir parçası olan SmartCamp, rekabet ortamında kendini farklılaştıracak bir çözümle ilerleyen, gelişmiş ve büyümeye açık girişimcilerle her sene daha fazla değer kazanmaya devam ediyor. 'Smart Moderation' küresel yarışmada da başarılı olacak, inanıyoruz. Proje ortağımız StartersHubile birlikte onları en iyi şekilde yarışabilmeleri için hazırlık planlarımızı da yaptık. Son 4 yılda seçtiğimiz 3 girişimci şirket, IBM SmartCamp Küresel finalisti oldu. Bu yıl da bunu başaracağımızdan kuşkumuz yok" dedi.

Türk Girişimciler Projelerini Silikon Vadisi'ne Anlatacak

Dünya çapında 30 şehirde düzenlenen uluslararası etkinliğin İstanbul ayağında birinci olan M.Özgür Güngör, önümüzdeki günlerde 30 şehrin birincileri ile küresel jüri önünde yarışacak ve ilk 10'a girmeye çalışacak. İlk 10 girişimci, Şubat 2016'da Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek olan Launch organizasyonunda final etkinliğine katılma hakkı kazanacak. IBM'den yıllık 120 bin Dolar'a kadar ücretsiz bulut servisleri kazanan finalistler aynı zamanda Launch Festival'de canlı sunum yapma fırsatı, IBM Global Entrepreneur of the Year ödülü ve 25 bin Dolar yatırım ile Launch inkübasyonunda yer alma şansını da elde edecek.