15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü Konferansı Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde Gerçekleşti

Işık Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından 15 Ekim 2015 Dünya Meme Sağlığı Gününde Meme kanserinde erken tanının önemini vurgulamak, meme kanseri konusunda farkındalığı arttırmak ve toplumumuzun konuyla ilgili bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp tarafından "Meme Kanseri" konulu seminer gerçekleşti.

"Meme kanseri erken tanı konulduğu zaman en kolay iyileşen ve tedavi edilen (%100) kanser türüdür." diyen Eralp; erkan tanının öneminde; kendi kendini muayene, klinik muayene, radyolojik yöntemlerini (MMG, USG, MRI) anlattı.

Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp; tedavi seçiminde etkili faktörlerin en önemlilerinin daha önce uygulanan tedaviler, tümöre ait biyolojik özellikler, hastalık yayılımı, hastaya ait bireysel özellikler, olduğuna değinerek hastaya özel tedavi uygulanması olduğunu söyledi.

Meme kanserinde yayılma riski, meme kanserinde ameliyat sonrası tedavi yöntemlerinin yanı sıra, akıllı ilaçlar hakkında yanlış bilinenler hakkında bilgiler verdi.

Seminer bitiminde Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp'e Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay tarafından plaket takdim edildi.