Kapat

Işık Üniversitesi'nde Yerli Malı Haftası

Geri

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından düzenlenen Yerli Malı Haftası'nda satılan ürünlerden elde edilen gelir ile lösemili çocuklara gidecek.

Yerli Malı Haftası'nı dördüncü kez kutlayan Işıklılar, pazardan elde ettikleri geliri her yıl bir sosyal yardım kurumuna bağışlıyor. Bu yıl lösemili çocuklara topladıkları gelir ile ihtiyaçları doğrultusunda kitap, kıyafet gibi çeşitli hediyeler alarak onlara destek olacaklar.

Yerli Malı Kullanmak Bir Vatandaşlık Görevi

Günümüzde sadece ilkokullarda yapılan Yerli Malı Haftası ruhunun gençliğe hatırlatılması ve yaşatılmasını amaçlayan bu haftada, öz kaynakların kullanılmasının ön plana çıkarıldığı, öğrencilere yerli malı kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun hatırlatılması bilinciyle yola çıkıldı.

Bu amaçla; 9 Aralık 2015 Çarşamba günü, Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından Şile Kampüsünde Yerli Malı Pazarı kuruldu. Cumhuriyet döneminin mirası olan Yerli Malı Haftası; Türkiye'nin önde gelen kurumlarının katkılarıyla kutlandı. Kurulan pazarda yöresel ev yemekleri, çiğ köfte, gözleme, börek çeşitleri, meyve, sebze, kuruyemiş, kek çeşitleri, baklava, doğal çaylar ile baharatlar da satıldı.

İlk Defa 1929'da Başladı

Yerli Malı Haftası ilk defa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması için, yerli mallar üretilmesi ve kullanılmasının önemini vurgulamasıyla ve direktifleri ile kurulan Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti ile 1929'da başlatılmıştır.