Işık Üniversitesi Rektörlüğü - Basın Açıklaması

Milli irademize karşı kalkışılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınları başta olmak üzere hepimize baş sağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Güzel ülkemizi geçmişten miras değil, gelecekten borç aldığımızın bilinciyle, kuşaklar boyu demokrasimizi, cumhuriyetimizi her türlü ihanetten ve saldırıdan koruyacak iyi insanlar yetiştirmeye evrensel kalite düzeyinde eğitim öğretim ve bilim yolunda devam ediyoruz.

We strongly condemn the coup d'etat attempt carried out against the free will of our people. We pray the souls of the fallen will rest in peace, extend our heartfelt condolences to their loved ones, and wish the injured speedy recovery. With the mindset that we did not inherit this beautiful country of ours, rather borrowed her from the future, we shall continue raising good people to defend our democracy and our republic against all sorts of treason and assault for generations to come, by way of education and scientific research at the universal quality standards.

Prof. Dr. Şirin Tekinay
FMV Işık Üniversitesi Rektörü