Nazan Erkmen, "Düşler – Efsaneler" Retrospektif İllüstrasyon Sergisi Işık Üniversitesi'nde

İllüstrasyon sanatçısı Prof. Dr. Nazan Erkmen'in "Düşler – Efsaneler" Retrospektif İllüstrasyon Sergisi, 20 Ekim Salı günü Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryumu Galeri Işık'ta açılacak. Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'nin 20. kuruluş yılı kapsamında Rektörlüğü tarafından düzenlenen serginin açılışı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay tarafından saat 15.00'de gerçekleşecek.  Sergi, 27 Kasım'a kadar izlenebilir.

Sergide 200'ün üstünde eser yer alıyor. Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu olan Nazan Erkmen'in ihtisas alanı illüstrasyon. Sanatçı, şimdiye kadar çocuklar ve büyükler içni 125'in üstünde kitap  ve yüzlerce kitap kapağı resimledi. Ülkemizde olduğu kadar yabancı ülkelerde  ve Uluslararası sanat kurumlarında 50'ye yakın sergi açmış olan Nazan Erkmen, 2009′da Polonya Wroclaw 4. Uluslararası Resim Bienali Jüri üyeliği, 2010′da 32ci City Museum of Skopje  Üsküp Uluslararası Öğreni Afiş Yarışması jüri üyeliği, 2012-2013′de Üsküp Uluslararası Afiş Bienali, VII. ve VIII.   International Biennial of Drawing Pilsen, 2015′de Accademia belle di arti di Torino 1nci Uluslararası FİSAD Sanat Festivali ve Bratislava Uluslarası İllüstrasyon Bienali'nde jüri üyeliği yaptı.

Sanatçı, sanat alanındaki başarısı yanı sıra kendisine layık görülen ulusal ve uluslararası 22 ödülün yanı sıra, topluma yaptığı hizmetler nedeni ile de Türkiye Kadınlar Birliği tarafından "Lider Kadın Sanatçı" ve Mevlana Derneği tarafından da "Topluma Hizmet Ödülü" ödüllerle  taltif edilmiştir.  2014′de Uluslararası dil ve Medya Üniversitesi Roma sanat fakültesi öğrencileri  ve Roma Fondazione Vakfı tarafından  eserlerinde ve yaşamında  çalışmalarını kadın  ve çocuk haklarına adayan Uzakdoğu ve Yakındoğu Seçilmiş Kadın sanatçılar arasında seçilmiştir. 2006–2012 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iki kez  seçimle göreve gelen ilk kadın dekandır ve 2012–2015 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Sanat  Tasarım Fakültesi Dekanlığını yapmıştır. Halen Doğuş Üniversitesinde görevlidir.