Sinema ve Televizyon Bölümü Öğrencileri

Programın amacı, öğrencilerin sinema ve televizyon alanında görev alabilecek, yaratıcı, sorumluluk sahibi, kültürlü ve yetenekli bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.

Bölüm, sinema ve televizyon sektörünün ihtiyaç duyup, güncel olarak kullanmakta olduğu ekipman ve yazılımlara, stüdyo ve çalışma ortamlarına sahiptir. Öğrenciler, Senaryo, Sinema Estetiği ve Kuramları, Prodüksiyon, Kamera ve Işık, Sanat Yönetimi, Ses Tasarımı, Post Prodüksiyon, İletişim ve Medya Kuramları, Grafik Animasyon ve Görsel İşitsel Efekt Tasarımı gibi konularda teorik ve pratik içerikli dersler almaktadır.

Bu bölümü bitirenler, televizyon kanallarında, yapımcı firmalarda, reklam ajanslarında senarist, yönetmen, yapımcı, görüntü yönetmeni gibi pozisyonlarda görev alabilirler.

İlgili Dosyalar