Neden Sinema ve Televizyon Bölümü

Bütün sanatların bir sentezi olarak gelen sinema ve iletişim alanının amiral gemisi  televizyon, 21. yüzyılın vazgeçilmezleri olduklarını kanıtlamışlardır. Günlük yaşamda,  dış dünya ile iletişimin nerdeyse yüzde doksanlık bir kısmının görselliğe dayandığı dünyamızda, gerek öyküsüyle ve gerekse toplumların ortak gözüne yönelik yaptığı sunumla, yaşamı yeniden yaratma uğraşıdır.

Sinema sadece bütün diğerleri gibi sanat olmakla kalmayıp, diğer bütün sanatlardan daha fazla hayatın yeniden üretimidir. Televizyon ise, hayatın yeniden üretiminin ötesinde günlük gerçekleri ve gerçek dışılıkları derleyip anlaşılabilir şekilde yeniden yaratıp aktaran birinci alandır.

Sinema ve televizyon, meslek ve yaşam alanı olarak, dünya vatandaşlığına ulaşmanın yollarından birisidir.

İlgili Dosyalar