Hızla gelişen iletişim teknolojileri ve platformları yaşamın her alanına dahil olmakta ve görsel iletişim tasarımcılarına olan gereksinim giderek artmaktadır. 21. yüzyıldaki teknolojik gelişmeler iletişim, algılama ve anlamlandırma biçimlerini şekillendirmekte, görsel imgelerle dolu dijital bir dünya yaratılmaktadır. Çağın ve geleceğin ihtiyaçlarını fark edebilen, yaratıcı fikirler geliştiren, çözüm üretebilen, görsel iletişimin devingen ve disiplinlerarası doğasına uyum sağlayabilen, teknolojik ilerlemeyi takip eden tasarımcılar geleceği yaratacaktır. FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak hedefimiz günümüzün ve geleceğin tasarım dünyasında sektörün arananlarından olan, çağdaş, donanımlı, dinamik, yaratıcı, özgüvenli, etik değerlere sahip geleceği tasarlama hedefi olan bireyler yetiştirmektir.
Neden Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Lisans Programı?
Görsel İletişim Tasarımı, ülkemizde talep gören ve mesleki anlamda geniş yelpazeye sahip olan birçok uygulama alanına sahiptir. Animasyon, görsel efekt, hareketli grafik tasarım, 3 boyutlu görselleştirme, fotoğraf, multimedya, etkileşimli medya, web ve mobil arayüz tasarımı, masaüstü yayıncılık, illüstrasyon, ambalaj tasarımı gibi birçok alanda çalışma yapılabilir.
Hızla gelişen iletişim teknolojileri ve platformları yaşamın her alanına dahil olmakta ve görsel iletişim tasarımcılarına olan gereksinim giderek artmaktadır. 21. yüzyıldaki teknolojik gelişmeler, iletişim, algılama ve anlamlandırma biçimlerini şekillendirmekte, görsel imgelerle dolu dijital bir dünya yaratmaktadır. Çağın ve geleceğin ihtiyaçlarını fark edebilen, yaratıcı fikirler geliştiren, çözüm üretebilen, görsel iletişimin devingen ve disiplinlerarası doğasına uyum sağlayabilen, teknolojik ilerlemeyi takip eden tasarımcılar, geleceği yaratacaktır.
Mezunlar Nerelerde Çalışabilir?
Mezunlarımız önde gelen reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, dergi ve gazetelerde, televizyonlarda, sinema sektöründe, resmi ve özel kurumlarda; animasyon, görsel efekt, hareketli grafik tasarım, 3 boyutlu görselleştirme, fotoğraf, multimedya, etkileşimli medya, web ve mobil arayüz tasarımı, masaüstü yayıncılık, kurumsal kimlik, illüstrasyon, ambalaj tasarımı, sosyal medya yönetimi gibi görsel iletişim tasarımının farklı alanlarında yaratıcı yönetmen, sanat danışmanı, grafik tasarımcı veya serbest tasarımcı olarak çalışmaktadır. Ayrıca mezunlarımız, kendi tasarım ofislerini kurarak sektörün içinde yer almaktadır. Akademik alanı tercih eden öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası lisansüstü programlara kabul edilmekte, üniversitelerde akademisyen olarak çalışmaktadır.
Öğrenciler Nerelerde Staj Yapabilir?
Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Mezunların Çalıştığı Bazı Kurumlar
NTV, Titrifir, Birebir, Madrobotpanda, Hezarfen, Medina Turgul DDB, TBWA, Ajans Gusto, Gram İstanbul, Wanda Digital, Ajas Ultra, Doğan Egmont Yayıncılık, Atölye Reklam Ajansı, Public Yorum, Parel Team, Cosmos Türkiye, Dijital Lime, Smaller Studio, Arasta, MVM Dijital, Be Design, Smart Reklam Ajansı, Autonomy, fotografpaketi.com, New York Studio, Project House, Dmb reklam hizmetleri, Moms Natural Foods
Öğrenci Görüşü
• Işık Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde ders planının sektörle paralel olması, iş hayatına girdiğimde alışma ve gelişme sürecimi hızlandırdı. Her zaman sektörün içerisinde ve tasarıma yön veren tasarımcılardan aldığım dersler sayesinde tasarım sürecini baştan sona deneyimledim. Ayrıca diğer bölümlerden birçok seçmeli ders alarak ilgi alanlarımı ve becerilerimi genişlettim. Hayal ettiklerimi projelere yansıtarak dolu dolu bir 4 yıl geçirdiğim için mutluyum. (Mahmut Kalyoncu)
• Işık Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı okumak benim için sanatın içinde, mesleği en iyi bilen insanlardan eğitim almanın güzellikleriyle dolu. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, bana hayatım boyunca farklı bakmayı ve yaratıcı düşünmeyi öğretti. (Çağla Uçan)
• İçinde bulunduğumuz iletişim çağında görsel iletişim tasarımı eğitimi almak dünyaya daha farklı gözlerle bakmamı sağlıyor. Işık Üniversitesi'nde görsel iletişim tasarımı öğrencisi olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Aldığım eğitimler yaratıcılığımı geliştiriyor ve yeteneklerimin farkına varmamı sağlıyor. Bölüm geniş bir yelpazeye sahip. Animasyon, grafik tasarım, sanat ya da ambalaj tasarımı… Işık Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü çağın gerekliliklerine uyum sağlıyor ve bizlere pek çok konuda eğitim alma şansı tanıyor. (Ahsen Dilara Yılmaz)
• Bölümümü tercih ederken dikkat ettiğim şeyler akademik kadro ve ders programıydı. Eğitimime başladığımda ise beklediğimden çok daha fazlasını buldum. Verilen dersler, bizi sektöre en doğru şekilde hazırlamak üzere hazırlanmıştı. Okurken inanılmaz derecede keyif aldım ve okula gelmek benim için hiçbir zaman yük olmadı. Böyle bir eğitim aldığım için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. (Özüm Yaşar)
• Multidisipliner bir bölüm olan Görsel İletişim Tasarımı, kişinin kendi yeteneklerini gözlemleyebilmesi ve geliştirebilmesi adına bir yön verir, kişinin kendine özgün bir tasarım dili oluşturmasına olanak sağlar. (Deniz Can Demir)
• Yaratıcılığı tasarıma çevirmek aslında oldukça zor bir iş. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü benim için kafamdakileri kağıda dökmemi kolaylaştıran önemli bir basamak oldu. Görsel dili kullanmayı, fotoğrafçılığı, deseni, tipografiyi ve daha birçok tasarım parçasını kurallarıyla öğrendikçe çevremdeki her şeyi daha iyi "görebildiğimi" farkettim. (Sinem Ünal)