Arkadaşıma Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Arkadaşlarınız Psikolojik Danışmanlık Merkezi'ne gitmek konusunda önyargılı olabilir ve damgalanmaktan korkabilirler. Psikolojik danışmanlık konularının çok geniş yelpazede yer aldığını her türlü problemin (ilişki problemleri, verimli ders çalışma teknikleri, stres, kaygı, depresyon vb.) ele alınabileceğini belirtin. Yardım istemek güçsüzlük değil güçlülükişaretidir.
- Arkadaşlarınıza yardım alması için problemlerinin anormal veya çok ciddi boyutlarda olmasına gerek olmadığını anlatın.
- Bazı öğrenciler herhangi bir nedenle psikolojik danışmanlık konusunda şüpheci ve isteksiz olabilirler. Psikolojik danışmanlığın gerekliliği hakkında konuşun fakat istemiyorsa zorlamayın ve açık kapı bırakın. Düşünmesi için zaman tanıyın.
- Eğer isterlerse dışarıdan da yardım alabilirler, kampüste yardım almak istemeyebilirler. Bu konuda Psikolojik Danışmanlık Merkezi eğer istenirse güvenilir kuruluşlara yönlendirme yapabilir.
- Unutmayın terapi kişisel bir tercihtir, kişi bu tercihi kullanma veya kullanmama hakkına sahiptir.
- Gerekirse arkadaşlarınıza Işık Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi servislerinin ücretsiz ve gizlilik koşuluyla çalıştığını hatırlatın.
- Kendi limitleriniz, zamanınız, yapmanız gerekenler ve yardım etme konusunda istekliliğiniz konularında içten olun.
- Gerekirse, arkadaşınız yanınızda iken siz arayarak randevu alın.
- Arkadaşınız çok ajite bir durumda ise Psikolojik Danışmanlık Merkezine kadar eşlik edin.
Eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız bizi arayın.